Voeren

Onze koeien eten het voer dat we zelf verbouwen (behalve het krachtvoer). Onze koeien eten:

  • Gras (ingekuild)
  • Mais
  • Hooi
  • Stro
  • Brokken

 

Hoe stellen wij het voer samen?

In de zomer maken wij een voorraad van gras, mais en hooi. Hiervan worden monsters genomen en geanalyseerd op voederwaarde, om de kwaliteit te bepalen. Elke maand adviseert een voerspecialist ons over een goede samenstelling van het voer voor onze koeien (hoeveel gras,mais, en welk specifiek krachtvoer bij die partij voer past). Dit doen we maandelijks omdat de kwaliteit van iedere partij voer anders is, soms is het nat dan weer droog en zo blijft het een uitdaging om de koeien de juiste samenstelling van het voedsel te geven.

Laden van voer

Het voer mengen we zelf met een voermengwagen. Een voor een laden we het voer met de trekker met een voerlader in de voermengwagen. Deze mengt het voer tot de juiste samenstelling, waarna het voor de koeien wordt uitgereden.

 

Aanschuiven voer

Tijdens het eten duwen de koeien het voer naar voren. Wij willen dat er altijd voer ligt, zodat de koeien kunnen eten wanneer ze dat willen. Daarom duwen we het voer 3 keer per dag aan zodat de koeien altijd vers voer hebben eten. Bekijk het onderstaand filmpje.

Over ons

Een koe per dag:

liter water drinken
kilo voer eten
liter melk geven
keer gemolken
minuten slapen
kilo wegen

Onze productie:

liter melk per dag
liter melk per jaar